uk

Кафедра англійської мови технічного спрямування №2;

Кафедра англійської мови технічного спрямування № 2 організована в 2000 році.

Завідує кафедрою доцент, кандидат педагогічних наук Лавриш Юліана Едуардівна. Викладачі кафедри проводять науково-педагогічну діяльність на 9 факультетах / інститутах КПІ ім. Ігоря Сікорського, успішно навчаючи англійської мови приблизно 7500 студентів. Кафедра забезпечує викладання дисциплін “Англійська мова”, “Англійська мова професійного спілкування”, “Англійська мова для магітстрів”, “Англійська мова для науковців” на таких факультетах та інститутах: ІАТ, ІСЗЗІ, ІТС, ІМЗ, ІХФ, ММІ, ПБФ, ФМФ, ФТІ.

Основними напрямками роботи кафедри є:

  • висококваліфіковане навчання студентів англійської мови технічного спрямування на основі досліджень та інновацій;
  • надання консультативної допомоги студентам, підготовки до участі в студентських олімпіадах та конференціях, до захисту дипломних проектів англійською мовою;
  • розробка навчальних програм та навчально-методичних матеріалів.

Колектив кафедри активно займається розробкою актуальних методичних питань із навчання англійської мови технічного спрямування та підвищує свою кваліфікацію, проходячи стажування в інших провідних вузах України, у Британській раді та американських організаціях з мовної освіти.

Кафедра активно співпрацює з випусковими кафедрами КПІ ім. Ігоря Сікорського та із спорідненими кафедрами інших навчально-освітніх закладів. Щоосені  готуються наукові конференції, де студенти 3-6 курсів представляють свої доповіді на теми зі своєї спеціальності англійською мовою. Також проводяться олімпіади з англійської мови серед студентів 1–2 курсів.

В умовах впливу європейської інтеграції на освіту викладачі кафедри запроваджують та реалізують навчальні програми згідно з Болонським процесом.

Викладачі кафедри здійснюють організацію навчання англійської мови, формуючи у студентів високий рівень англомовної комунікативної компетенції. Мультимедійні технології та інтерактивні стратегії, що запроваджуються викладачами, та комунікативна методика сприяють забезпеченню досягнення рівня володіння мовою В2, який є стандартом для ступеня бакалавра.

Сайт кафедри: http://kamts2.kpi.ua/

Фейсбук сторінка: https://cutt.ly/6jkdJGg