uk

Структура факультету

Факультет лінгвістики (ФЛ) створено на основі ідеї замкнутого циклу – забезпечення студентів-політехніків своїми ж викладачами іноземних мов, які поряд з досконалим знанням двох іноземних мов мають ще і ґрунтовну технічну підготовку на потужній базі „КПІ”.
ФЛ має три випускові кафедри:

Кафедри готують висококваліфікованих професійних перекладачів науково-технічної та ділової літератури, які плідно працюють у різних галузях народного господарства і бізнесу України. ФЛ також направляє своїх кращих випускників для роботи викладачами іноземних мов на всі факультети „КПІ”, і молоді спеціалісти залишаються працювати у своїй ALMA MATER.

Майбутній педагогічній діяльності наших випускників передує асистентська педпрактика, під час якої лінгвісти 5-го курсу самостійно проводять практичні заняття з іноземних мов на технічних факультетах. На міжуніверситетських студентських конференціях ФЛ (робоча мова яких англійська, німецька, французька) студенти-лінгвісти разом з політехніками апробують свої бакалаврські та дипломні наукові роботи.

Сучасному розвинутому суспільству потрібен інженер, який досконало володіє як іноземною, так і рідною мовою. Мовну підготовку спеціалістів здійснюють спеціальні кафедри факультету: