uk

Українсько-Японський центр КПІ іс.Ігоря Сікорського запрошує на презентацію сучасного авторського підручника української мови для японців 「ゼロからスタートウクライナ語 «Привіт»」 в рамках фестивалю «Японська осінь» 15 вересня, 15:00-16:00.

Чому японці починають вивчати українську мову? З якими труднощами стикаються? Чого очікують від вивчення? Про все це, а також особливості свого підручник розповість авторка Оксана Піскунова.
Книга символічно була випущена 24 серпня, на сторінках підручника японці зустрінуть не лише сухі терміни, як це зазвичай трапляється в малочисельних підручниках української мови для японців. Зараз зацікавленість японців Україною часто зумовлена бажанням допомогти в скрутний час, проводити волонтерську діяльність, підтримати Україну. І саме тому в підручнику японці зустрінуть живу мову і сучасні реалії: «Червона калина», лексика «волонтер», «герой» тощо.

Хочете дізнатися, якою українська мова зійде зі сторінок підручника до японців, — завітайте на презентацію та почуйте з перших вуст.

Вхід вільний.