uk

День Соборності України!

22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Вже наступного року, цього ж дня, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Цей Акт став історичним об’єднанням українських земель в одній державі.

День Соборності України – свято, яке має надзвичайну значущість та важливість для всієї нації, особливо в такі темні часи. Щодня наше серце стискається ще сильніше через болючі звістки про трагедії та втрати, як на лінії вогню, так і в мирних містах. Традиційний для цього дня “живий ланцюг” уособлює єднання душ українського народу! Нехай пам’ять про цю традицію зміцнить дух нашої нації і сьогодні. Нехай кожен українець простягне руку ближньому і засвідчить готовність прийти на допомогу!

«Для кожного українця Соборність — це не абстрактне поняття, а омріяна мета, яку він мусить оберігати й захищати на кожному етапі історичного існування держави» – Михайло Згуровський, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дякуємо кожному захиснику та захисниці, волонтерам, лікарям, освітянам та всім тим, хто продовжують працювати за будь-яких умов та не дають впасти країні. Бажаємо миру і пам’ятайте: сила – в єдності! Україна соборна. Разом до Перемоги!