uk

Ректорат

Навчальний процес:

Триває перший календарний контроль. Підсумки навчання мають підбити до кінця тижня.

Йде підготовка до вступної кампанії. МОН оприлюднило оновлені правила прийому. Серед важливих нововведень: скорочення кількості заяв на вступ з 15 до 10; запровадження обов’язкового Єдиного вступного іспиту для вступу на магістратуру на 12-ту спеціальність; проходження єдиного вступного іспиту на вступ до аспірантури — як допуск до проведення внутрішніх фахових випробувань.

Вісім київських політехніків отримають стипендію Президента України, ще двоє — стипендію ім. Ігоря Курчатова.

Минулого тижня в КПІ працювали три експертні групи за трьома ОП. Цього тижня до НАЗЯВО буде подано ще п’ять акредитаційних справ.

Наукова діяльність:

Київська політехніка та Всеукраїнська спілка виробників матеріалів підписали меморандум про співпрацю. Серед основних напрямів роботи — екологічна безпека.

МОН надасть додаткове фінансування проєктам КПІ, що беруть участь у конкурсі за програмою «НАТО заради миру та безпеки».

Цього тижня отримано один патент на винахід, п’ять патентів на корисну модель і подано п’ять заявок на реєстрацію авторського права на винахід.

Міжнародна діяльність:

Триває підготовка до Екофоруму, що відбудеться у травні цього року. Проводитимуть захід НН ІЕЕ, ІХФ, а також Національна академія наук України.

У межах Програми енергетичного партнерства між Україною та Данією КПІ (НН ІЕЕ) запросили до участі у програмі «Молоді таланти сфери енергоефективності». Планується підписання меморандуму, сторонами якого є Міністерство клімату, енергетики та енергопостачання Данії; з боку України — КПІ, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Державний університет інформаційно-комунікаційних технологій, Київський національний університет будівництва і архітектури.

КПІ посилює інформаційну присутність у різних країнах світу. Готуються візити послів Азербайджану та Індонезії.

Благоустрій кампусу:

Триває створення найпростішого укриття на 250 осіб у 17-му навчальному корпусі.

Київська політехніка готується до можливих блекаутів. У кампусі доукомплектовують генераторами найпростіші укриття.

Розпочався місячник благоустрою. КПІ спільно з КО «Укрзеленбуд» та Київським лісгоспом збільшуватиме кількість зелених насаджень у парку Нескорених і в парку уздовж Берестейського шосе.

Проводяться роботи зі створення приміщень для Центру протезування та реабілітації.