uk

ПОПУЛЯРНІ ПИТАННЯ ПРО ПОСЕЛЕННЯ

1.Якщо у мене дистанційне навчання, мене поселять у гуртожиток?
-В умовах воєнного стану головна задача – безпека! Забезпечити мешканців гуртожитків місцями в укриттях на 100% поки неможливо. Тому коригується навчальний план та умови поселення. Студмістечко поступово збільшує фонд місць в укриттях, але цих потужностей поки замало для повного поселення студентів.
Просимо зрозуміти, що першочергова задача надати гуртожиток тим, у кого навчання проходить в очному режимі та студентам, яким потрібно житло через війну, чиї домівки постраждали або знаходяться в окупації.

  1. А яка потрібна медична довідка?
    -Медична довідка не має встановленої форми з №. Це може бути одна загальна від сімейного лікаря, де СЛ вносить дані ФЛГ(результати, які дійсні ще мінімум 1-2 місяці не менше) та огляду дерматолога (шкіра чиста, ітд). Довідка на бланку медзакладу або з печаткою медзакладу та підписом і печаткою СЛ. Або це можуть бути окремі довідки.

3.А як поселитися в 1-місну кімнату? Мій син хоче жити в двомісній кімнаті або сам? А ми би хотіли поселитися в блочний гуртожиток…. (Поєднали в одну групу, бо суть все одно не змінна)
-Базове поселення здебільшого в 3-х, 4-х – місних кімнатах. Кімнати з меншою кількістю в гуртожитках є, їх мало. І якщо пощастить, і на момент заселення там будуть вільні місця, то тоді поселитесь.
Факультети розміщують своїх студентів для компактного проживання з певних гуртожитках, тому обрати гуртожиток не вийде! Комусь доля в «блочку» , комусь в «коридорку»

  1. А написано, що можна платити більше і жити самому.
    -Тарифи вказані при всіх типах розміщення. При зміні кількості мешканців відбувається і зміна оплати. Тобто, якщо в 4-х місну кімнату поселилось лише 3-є, то оплату порахують по тарифу 3-х місного проживання. Або студентів проживало 4, 2 виселились, нікого не підселили, то відповідно змінився статус оплати.

5.Які документи потрібно для оформлення пільги?
-Все розписано в статті. Уважно прочитати та зібрати відповідні документи. Принести завідуючій.

6.Якщо буде дистанційне навчання, чи треба платить за гуртожиток?
-Якщо у вас дистанційне навчання і ви не поселяєтесь в гуртожиток (не Укладаєте договір на проживання),відповідно, не проживаєте в ньому – ВИ НЕ ОПЛАЧУЄТЕ ЗА ПРОЖИВАННЯ!

7.А чи потрібно оплачувати за гуртожиток, якщо я поселився, а жити там не буду?
-ПОТРІБНО! При поселенні ви укладаєте Договір на проживання. Термін дії договору – навчальний рік. Для припинення його дії посеред навчального року, студент повинен написати заяву про виселення та припинення нарахування оплати, оформити обхідний лист, здати ключі від кімнати та майно , яке було у користуванні.
Зазвичай проблеми виникають саме у тих, хто поселився (бо дуже-дуже хотів пожити в Києві), а потім поїхав до дому і вирішив, що він там не живе, то й сплачувати не потрібно!

8.Чи видають в гуртожитку холодильники та мікрохвильовки?
-НІ. Студенти самі забезпечують себе побутовими приладами. У багатьох кімнатах вже є холодильники. По заселенню обговоріть із новими сусідами умови користування побутовими девайсами, за потреби зможете поповнити колекцію для комфорту.

9.ЧИ потрібно зніматися з обліку ТЦК вдома?
-Якщо ви не плануєте змінювати реєстрацію – НЕ ПОТРІБНО!

10.А як знайти заступника декана, щоб дізнатися про поселення ?
-Тут все просто : ВІДПОВІДАЛЬНІ ЗА ПОСЕЛЕННЯ.

  1. А чи можна приїхати на поселення у вихідний?
    – НІ.

Виникли питання або пропозиції? Звертайтесь – @kpi_studmisto_bot.